Helt ute.

En av dessa lampor som enligt anonyma experter anses helt ute.

Nästan mer spännande än att ta del av kommande trender är det att läsa om det som anses vara helt ute. Inte sällan sammanfaller detta med att något nu är så vanligt att man kan köpa det på Clas Ohlson. Precis så är det med den nakna glödlampan.

”De nakna glödlamporna såldes i varenda affär 2016, och det finns knappt ett hem som inte har dem i någon form i dag. Speciellt de med synliga glödtrådar och storlek större. Men det försvinner helt 2017 enligt experterna”, förklarar Expressen.

Vilka experter som åsyftas anges inte.

Själv har jag under de senaste åren fattat tycker för dessa armaturer vars ljuskälla är själva poängen. Visst förstår jag att man nu kan känna en viss mättnad men att den därför skulle kunna avfärdas helt köper jag inte.

Inte heller lampbranschen verkat ha fattat att glödlampan gjort sitt. Utmärkta butiken Växjö Elektriska har just nu en kampanj på serien Saint från Globen Lighting där en frostad variant är i fokus. Och kikar man på hela webbsortimentet syns ingen direkt avmattning – Muuto, Watt & Weke, Phloc och House Doctor har alla denna typ av lampor.

Pendeln E27 av Mattias Ståhlbom för Muuto finns i 13 färger och dess popularitet verkar inte ha avtagit.

Det tycks onekligen som ryktet om den nakna glödlampans död är något överdriven. Jag tippar på att den har några goda år till och konstaterar att Achille Castiglionis lilla Lampadina stått sig sedan 1972.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *