Mässdags. by Lassen och Tom Dixon.

Något av vad jag hunnit se under min första timma på möbelmässan.

På väg in.
På väg in.

Mitt första längre stopp blev hos danska by Lassen, som hade en fantastisk fin monter. Företaget har rättigheterna till bröderna Mogens Lassens (1901-1987) and Flemming Lassens (1902-1984) design. Och det finns uppenbarligen mycket fint att plocka fram ur arkivet.

Flemming Lassens nätta konversationss
Flemming Lassens nätta konversationssoffa.

Den nätta soffan av Flemming Lassen är från 1935, då han samarbetade med Arne Jacobsen. Att tanken är att själva möbeln ska uppmuntra till konversationer är lätt att se då armstöden är svängda så att man nästan måste sitta vänd mot den som sitter intill.

Till min stora glädje har by Lassen satsat på koppar och borden har vändbar skiva med en svart och en kopparsida. Finns också i en mer skandinavisk variant med vitt och trä. Också den populära ljusstaken finns nu i koppar i alla storlekar.

Den beundrade vägghyllan hos by Lassen.
Den beundrade vägghyllan hos by Lassen.

Frame av Mogens Lassen finns i sex olika storlekar. Tre större och tre mindre. Vägghyllan som kombinerar storlekar och färger drog många blickar till sig.

Tom Dixon fortsätter att leverera med en närmast ofattbar produktivitet. Lampor, möbler, inredningsdetaljer.  Jag upprepar min fråga: Kan vi aldrig få nog?

Tom Dixon i miljö.
Tom Dixon i miljö.
Produktiviteten är det inget fel på.
Produktiviteten är det inget fel på.

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *