Tid för nya trender.

Den franske formgivaren Ora Ito har en giraff i naturlig storlek hemma. Ett exempel på trenden Drama!! I Sverige kan kanske ett älghuvud fungera?
Den franske formgivaren Ora Ito har en giraff i naturlig storlek hemma. Ett exempel på trenden Drama!! I Sverige kan kanske ett älghuvud fungera?

Trend • utvecklingsriktning, tendens; moderiktning. Så förklarar SAOL ordet som blivit synonymt med nytt och hett.

I början av året avlöser mässorna varandra och de trender som är i vardande avslöjas. Vad är på väg in? Och vad är på väg ut? Har vi tröttnat på det som kändes så rätt bara härom året? Spelar egentligen våra åsikter någon roll? Är trenderna likt en naturkraft något vi inte kan stå emot? Klart är i alla falla att den som envisas med att hålla fast vid den trend som upphört kan känna sig hopplöst akterseglad.

En som har koll är Stefan Nilsson på Trendgruppen. Utifrån analys av de otal, antal mässor ha besöker i när och fjärran döper han trenderna för kommande år. Och just i dagarna har han offentliggjort vad vi har att vänta oss av 2014. Stefan har kokat ner sina iakttagelser till fem huvudspår: Drama!!, Talisman, Structure, Nursery och Forest 2.0. Läs mer om dem på hans egen blogg.

Vill man ha en snabbgenomgång av trenderna på dryga 20 minuter kan man se Stefans framträdande från förra veckans Möbelriksdag här (välj torsdag eftermiddag i spellistan, Stefans föreläsning är sist).

Efter att själv ha läst och lyssnat låter det som vi har mycket roligt att se fram emot. Mer kreativitet. Framåtanda. Som det brukar bli när konjunkturen vänder uppåt. 2014 ska blir ett bra år – det bästa på länge!

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *